Evenimente

eu voi semnala cateva dintre ele:
NouvelleVague, 22 noiembrie 2008, Sala Palatului.
Tradus prin „new wave” in engleza si „bossa nova” in portugheza, numele trupei are drept origini noul val al cinematografiei franceze din anii ’60 si miscarea de revitalizare a chanson-ului traditional.
Avand ca sursa de inspiratie muzica punk si post-punk, alaturi de curentul new-wave, grupul Nouvelle Vague a fost infiintat de producatorii francezi Marc Collin si Olivier Libaux, care i-au recrutat mai apoi pe Anaïs Croze, Camille Dalmais, Phoebe Killdeer, Mélanie Pain si Marina Céleste. In 2004, Nouvelle Vague a debutat in Europa cu albumul omonim, un an mai tarziu LP-ul aducandu-le succesul si dincolo de ocean, in Statele Unite.
Cel de al doilea material discografic, „A Bande a Part”, a fost lansat in 2006, urmat in 2007 de „Coming Home”.
Vara aceasta, trupa a impresionat publicul B’ESTFEST cu un show de exceptie, reinterpretand intr-un mod original hituri celebre precum „Love Will Tear Us Apart”, „Too Drunk to Fuck”, „Blue Monday”, „Friday Night, Saturday Morning”.
Preturi bilete :
140 RON ; 110 RON ; 85 RON ; 60 RON .
NigelKennedyQuintetMasters of Jazz, 24 noiembrie 2008, Sala Palatului.
NIGEL KENNEDY cel mai mare violinist si violist al acestui moment.
Un copil minune, la 10 ani Kennedy asculta discurile de jazz ale tatalui sau si improviza la pian pe muzica acestora. Elev al scolii lui Yehudi Menuhin, avindu-l drept professor pe insusi Menuhin, Kennedy a jucat un rol major in popularizarea muzicii clasice, in special in rindul tinerilor.
A cintat pe cele mai mari scene ale lumii. A intepretat toate concertele de vioara importante compuse pina in present. Inregistrarea sa cu Anotimpurile de Vivaldi, la EMI, s-a vindut in peste 3 milioane de exemplare –un record absolut, inregistrat de Guinness Book of Records. Albumul a ramas in topurile de vinzare, cu vinzari echivalente cu un album vindut la fiecare 30 de secunde intr-o zi.
IN 1991 a luat decizia de a se retrage din viata publica si c ea concertistica, o decizie mult disputata la acea vreme. A revenit triumfal in 1997. A primit nenumarate premii internationale. A explorat inclusive stilurile etno – muzica poloneza – impreuna cu trupa poloneza KROKE – cu care a realizat si un album ce include 3 transpuneri pentru vioara dupa melodii ale Mariei Tanase pe care o admira enorm. De altfel o asemenea transpunere a interpretat-o si in Romania cu ocazia recitalului sau din Festivalul george Enescu, recital cu casa inchisa.
Colaborarile lui Kennedy include nume sonore ca The Who, Kate Bush, Paul McCartney, Sarah Brightman, Talk Talk
Preturi bilete:
200 RON; 150 RON; 100 RON; 50 RON;
Radu Beligan, -Confesiuni despre viata si arta- Festivalul Artelor Bucuresti, 4 noiembrie 2008, Sala Palatului
Pentru mai multe detalii despre Festivalul Artelor Bucuresti Editia I 2 – 9 Noiembrie 2008 va invitam sa accesati www.festivalulartelorbucuresti.ro
Pret bilete:
130 RON; 100 RON;

si multe altele…

 

 

Published in: on Septembrie 13, 2008 at 8:44 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://sophiekovalsky.wordpress.com/2008/09/13/evenimente/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: