Min-mi-min…

    

     Minciunile au felul lor de a ne prinde din urma.

     Acest subiect este cu certitudine un adevar etern valabil, atestat prin diverse dovezi sau experiente concrete. Este facil sa vorbesc la modul general, asa ca voi veni cu argumente mai solide, cazuri pe care le-am intalnit.

     Minciunile sunt de mai multe feluri si apar in nenumarate circumstante. De exemplu, mintim sau facem compromisuri sau vrem sa fim diplomati pentru a avea o imagine mai buna in fata criticilor nostri. Pentru cineva lipsit de punctualitate ar fi o scapare sa spuna ca mai are cateva minute pana la destinatie cand, de fapt, de abia a parasit apartamentul. O tentativa indrazneata, dar fara o durata prea mare. Pentru oamenii ipocriti, devine un obiect de studiu si aprofundare cu scopul de a-si urmari propriile interese. Exista totusi o minciuna licita, care aduce bucurie copiilor: Mos Craciun. Personal, cred in existenta lui, dar povestea vietii ramane destul de vaga. As numi apartenenta lui la o lume ideala pe care fiecare individ si-o creeaza intr-o maniera gracila. Se mai intalneste o situatie in care oamenii incearca sa concilieze realitatea cu sensibilitatea semenilor, mascand lucruri planturoase cum ar fi aparitia unei boli incurabile. Acestia opineaza ca nu mint, doar ascund adevarul.

     Minciunile sunt asecendente, devin derogari repetate fara un fir narativ coerent, transformand astfel constiinta intr-un puzzle greu de descifrat.

Reclame
Published in: on martie 20, 2008 at 12:45 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://sophiekovalsky.wordpress.com/2008/03/20/min-mi-min/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: