Modele de viata

    

     Parintii sunt un model de urmat pentru copii.

     Aceasta idee aloca mult spatiu pentru dezbateri, dar faptul ca un om imita comportamentul celor din jur (indiferent ce tip de caracter reflecta acesta) este incontestabil.

     Mama, respectiv tatal, pot fi mentori sau prieteni pentru copii. In cadrul unei familii unite se deprind principii de viata fara manual (asa cum inveti franceza fara profesor). Au curajul sa imparta lucruri ezoterice fara sa-i macine gandul ca vor fi tradati. Imprumuta din consuetitudinile si gesturile membrilor familiei (de multe ori fara sa-si dea seama). Ajung sa-si doreasca un camin la fel ca cel in care s-au dezvoltat.

     Exista multe exceptii de la aceasta regula. Cel care le-a dat viata poate fi un infractor sau un om care i-a parasit, nepasandu-i de ei. Tatal lor este violent sau este posibil sa aiba o mama alcoolica. In aceste cazuri epidictice, parintii nu pot fi puncte de sprijin pentru viitorul lor si trebuie sa dispuna de rezistenta ca sa ramana imuni la astfel de imagini indezirabile (trist ca nu este posibil, iar multi tineri au traume din copilarie, maturizandu-se prematur si trasand o limita intre lumea lor introvertita si mediul in care desfasoara activitati labile). Homocron, se intalnesc povesti de viata in orfelinate unde modelele copiilor raman asistentii sociali ale caror destine difera, creand confuzii.

     In concluzie, fiecare copil isi creioneaza propriul model de viata. Eu am chiar mai multe: parintii, Amelie et Sophie, profa de engleza (Mihaela Toma), directoarea si totodata profa de romana (Olivia Rusu) si o profa de desen din generala (Afrodita Buzoianu). Evident, au fost si vor mai fi oameni care sa-mi marcheze existenta.

Reclame
Published in: on martie 19, 2008 at 7:08 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://sophiekovalsky.wordpress.com/2008/03/19/modele-de-viata/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: